Door Dimensional Insight gesponsorde HIMSS Analytics-enquête zegt: Minder dan 1 op 4 gezondheidszorgorganisaties gebruikt executive dashboard dagelijks voor strategische besluitvorming

BURLINGTON, Massachusetts, 4 maart 2019 /PRNewswire/ — Dimensional Insight®, de maker van Diver Platform™, een oplossing voor datamanagement en analytics, heeft vandaag de resultaten bekend gemaakt van een enquête die het bedrijf heeft uitgevoerd met HIMSS Analytics onder 110 leiders in de gezondheidszorgsector. Volgens de enquête is het zo dat hoewel ongeveer twee derde van de gezondheidszorgorganisaties (67,9%) een executive dashboard heeft  ter ondersteuning van strategische besluitvorming, amper een derde van die organisaties (35,1%) dit dagelijks gebruikt. Dat betekent dat in totaal minder dan 1 op 4 gezondheidszorgorganisaties (23,9%) dagelijks op managementniveau gebruik maakt van de bedrijfsdata.

Verder tonen de resultaten van de enquête het volgende:

  • Hoewel de meeste organisaties (92,7%) een strategie hebben voor data-analytics, voert minder dan een derde (31,8%) die strategie al langere tijd uit.
  • Meer dan de helft van de organisaties (58,6%) gebruikt de analytics van hun executive dashboard om hun besluitvorming te vergemakkelijken.
  • Slechts 24,3% van de gezondheidszorgorganisaties heeft de volledige bedrijfsvoering onder controle middels data-analytics.

Bovendien richtte de enquête zich op het aantal analytics tools die worden gebruikt. Een van de bevindingen is dat de gezondheidszorgorganisaties gemiddeld bijna vier oplossingen gebruiken in hun organisatie. Ongeveer 1 op 6 organisaties (16,5%) gebruikt zelfs 10 of meer tools.

‘Hoewel veel gezondheidszorgorganisaties de beste bedoelingen hebben wat betreft analytics, worstelen zij  om regelmatige datagestuurde besluitvorming in de hele organisatie te implementeren,’ zegt Fred Powers, CEO van Dimensional Insight. ‘Het aantal gebruikte analytics tools betekent dat verschillende afdelingen binnen een organisatie vaak verschillende getallen of metingen hebben die niet altijd op elkaar aansluiten, wat weer betekent dat de gegevens los van elkaar worden bekeken en geinterpreteerd.’

Om de enquêtegegevens nader te bestuderen, kunt u terecht op https://www.dimins.com/white-papers/himss-analytics-executive-dashboard waar u het volledige rapport kunt downloaden.

Over Dimensional Insight
Dimensional Insight® is een toonaangevende leverancier van analytics en datamanagement oplossingen en biedt een volledige portefeuille aan mogelijkheden, van gegevensintegratie en –modellering tot uitgebreide rapportages, analytics en dashboards. Het in 1989 opgerichte Dimensional Insight heeft wereldwijd duizenden klanten. Het Diver Platform™ van Dimensional Insight wordt consequent door klanten en analisten als een van de best presterende analytics platforms gezien in haar belangrijkste marktsectoren, waaronder gezondheidszorg, productie en dranksector. Meer informatie is te vinden op https://www.dimins.com.

Volgens de enquête worden de meeste beslissingen genomen door individuele afdelingen; 1 op 6 gezondheidszorgorganisaties gebruikt 10 of meer analytics tools