van onderwerpen

Frank Verbeeten Benoemd tot Honorair Hoogleraar door het IMA

Het IMA® (Institute of Management Accountants), de vereniging accountants en financiële professionelen van de zakenwereld, heeft aangekondigd dat  Frank Verbeeten tot Honorair Hoogleraar van Management Accounting aan de IMA in Europa is benoemd. Verbeeten is ook Accountant  Hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA), en bekleedt als eerste Nederlander deze positie.

     (Logo: https://mma.prnewswire.com/media/638786/Institute_of_Management_Accounts_Logo.jpg )

     (Photo: https://mma.prnewswire.com/media/638787/IMA_Frank_Verbeeten.jpg )

Als Honorair Hoogleraar, zal Verbeeten werken aan de groei van het IMA, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Een van zijn focusgebieden zal de impact van technologie op de functie van financiën zijn. Dit sluit goed aan bij het CMA® (Certified Management Accountant) programma van het IMA, dat professionelen helpt vaardigheden op een hoger niveau te ontwikkelen die nodig zijn in de era van automatisering. Verbeeten en het IMA delen de visie om professionelen te assisteren in het ontwikkelen van strategische vermogens om betere beslissingen te kunnen nemen gebaseerd op verzamelde datagegevens tijdens geautomatiseerde processen.

‘Ik hecht veel belang aan het uitwisselen van ideeën, kennis en ervaring tussen theorie en praktijk, vooral in deze tijd van snelle technologische veranderingen’, zegt prof. Verbeeten. ‘Het CMA programma werd niet alleen bedacht om controleurs, management accountants en financiën professionelen voor de actuele technologische ontwikkelingen voor te bereiden, maar ook om op toekomstige mogelijkheden te kunnen inspelen voor professionelen van de financiën om waarde te kunnen toevoegen als strategische zakenpartners.’

‘Wij zijn heel erg trots en enthousiast om met prof. Verbeeten samen te werken,’ zegt Alain Mulder, manager regionale partners relations van IMA Benelux. ‘Met zijn onderzoekexpertise, pedagogische ervaring en loopbaan in de businesswereld, staat hij op een ideale positie om een zinvolle bijdrage te kunnen leveren, niet alleen aan het IMA, maar ook aan het accountantsberoep in zijn geheel.’

Verbeeten heeft afgestudeerd in Bedrijfseconomie (Tilburg, 1993), en ontving zijn MBA aan de University of Southern Caroline (1993), en heeft een doctoraat aan de Universiteit van Tilburg (2001). Verbeeten heeft in meerdere universiteiten in Nederland gewerkt, waaronder de Universiteit van Utrecht en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Voordat hij in de academische wereld stapte, was Verbeeten acht jaar werkzaam in de adviespraktijk voor financieel management bij Deloitte. Hij was lid van de redactieraad van MCA, Journal for financial executives, en is lid van de redactieraad van de Journal of Management Control; daarnaast publiceert hij regelmatig in verschillende nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften (zoals The Accounting Review en Management Accounting Research).

De benoeming van prof. Verbeeten als Honorair Hoogleraar valt samen met de a ankondiging dat het wereldwijde lidmaatschap van het IMA gestegen is tot meer dan 100.000 accounting en financiën professionelen; voor het eerst in de bijna 100 jaar dat de organisatie bestaat. In het afgelopen jaar is het aantal van kandidaten voor de CMA toets met meer dan 75% gestegen.

Over IMA® (Institute of Management Accountants)
IMA®, uitgeroepen tot 2017 Professional Body of the Year door The Accountant/International Accounting Bulletin, is een van de grootste en meest gerespecteerde vereniging uitsluitend gericht op het bevorderen van het management accounting beroep. Wereldwijd ondersteunt IMA het beroep via onderzoek, het CMA® (Certified Management Accountant) programma, en gaat door met het onderwijzen, netwerken en verdedigen van de hoogste ethische business praktijken. IMA heeft een wereldwijd netwerk van 100.000 leden in 140 landen en 300 professionele en studenten verenigingen gebaseerd in Montvale, N.J., USA, IMA levert gelokaliseerde diensten in vier werelddelen: Amerika, Azië/Pacific, Europa, en Midden Oosten/India. Meer informatie over IMA vindt u op http://www.imanet.org.

AMSTERDAM, February 7, 2018 /PRNewswire/ —